top of page
Featured Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Hellre bus än godis

Vårdpersonal, forskare, politiker och andra försöker stoppa spridningen av Coronavirus med alla möjliga metoder. D.v.s. den smittspridning som sker från människa till människa. Som ett resultat av detta går vårt samhälle på halvfart och i media skuldbeläggs än den ena gruppen, än den andra, med att just den gruppen är orsak till smittspridningen.

Till att börja med ska vi inte skuldbelägga människor som har smittats av ett virus. Vi ska i stället hjälpa dem att smittspåra för att kunna skuldbelägga de som startade smittspridningen.

Dessutom ska vi skaffa information om samtliga smittvägar. Kan smitta spridas via livsmedel i butik? Via våra händer (när vi har tagit i munskydd, näsdukar eller matvaror)? Via salladsskålar i sjukhusmatsalen? Via glas och bestick på äldreboendet? Via vattenkranar och dörrhandtag?

När vi har kunskap om alla smittvägar, då kan vi stoppa smittspridningen. Den värsta smittspridningen kanske sker i storköket på äldreboendet, eller i grönsaksdisken på stormarknaden. Inte i föreläsningssalarna på universitetet eller på fotbollsplanen när Korplaget tränar.

Jag har inte svaret på frågan hur Coronaviruset sprids. Men jag vet att vi måste tänka betydligt bredare när vi gör vår riskanalys. Annars kan vi inte begränsa spridningen av Covid-19.

Personligen föredrar jag bus framför godis i år. För säkerhets skull.

bottom of page